Schapenwol

Let op: het verzendformulier werkt niet goed.

 

U kunt het beste telefonisch contact opnemen via:

 

06-1840 5952

Hele vacht van Kempisch Heideschaap. Geschikt voor vilten en/of spinnen. Vanaf juli 2023 weer beschikbaar.

 

Kaardvlies Kempisch heideschaap

 

Wolkrullen van Gotlandpelsschaap 

 

 

Kaardvlies Gotland

 

 

Krullen van Wensleydale

 

Voetenwol (gewassen)

 

 

Strengen Gotlandwol met 20% merino. 

Lengte 275 meter, 100 gram, naald 4/5

 

Verschillende vachten van Skuddes, Gotlanders en kruisingen met Gotland/ kemp / Skuddes en Ouessant. Deze vachten zijn geschikt voor vachtvilten en/of vilten. Prachtige kleurcombinaties en verschillende structuren.

€ 10

 

 

€ 12,50 (0,5 kg) 

 

€ 10 (100 gram)

 

 

 €17,50 (0,5kg) Uitverkocht

 

 

€ 6 (100 gram)

 

€ 10 per 100 gram

 

 

€ 12 per bol. Uitverkocht

 

 

€ 10-€ 50

Gotlandpelsschapen
Gotlandpelsschapen

 

 

Sinds een paar jaar hebben we vachten in de verkoop van onze Gotland Pelsschapen in de tinten middengrijs/zilver en blond/zilver. Het Zweedse schapenras Gotland Pelsschaap is bijzonder populair. Ze zijn prachtig en exclusief vanwege de prachtige krullen, kleur, glans en zachtheid. Elke zomer worden er nieuwe vachten gevilt. Ze staan te koop onder het kopje 'gevilte vachten'.

 

  1. Ook hebben we Gotlandwol opgestuurd naar een kleine ambachtelijke fabriek in Denemarken. Daar is de wol gewassen, gekaard en gesponnen. Aan de Gotlandwol wordt 20% merino toegevoegd. Deze 2-draadsbollen wol zijn verkrijgbaar in strengen van 100 gram, looplengte 275 meter. Wij vragen € 12 per streng. Uitverkocht

 

Elk jaar hebben wij wol te koop van onze Kempische heideschapen. De vachten zijn tijdens het scheren geselecteerd op kwaliteit en zijn ontdaan van de meeste grove verontreinigingen zoals hooi, stro en uitwerpselen. De wol van het Kempisch Heideschaap is uitermate geschikt om te spinnen of vilten. Sinds 2019 zetten wij rammen in waarvan de wolkwaliteit gemeten is in Engeland. Wij hebben rammen waarvan de wol een micron heeft van 22 tot 24 mm. Dit benaderd de merinowol. We hebben een paar zakken hiervan apart gezet. De voorraad is beperkt. We gebruiken alleen wol van schapen die het hele jaar buiten hebben gestaan. 2022 Kempisch heideschaap UITVERKOCHT

 

Buitenom de kempische heideschapen en Gotlanders hebben we voor de hobby ook nog wat Quissantjes en Skuddes rondlopen. Wanneer u belangstelling heeft voor deze wol kunt u ook bij ons terecht. 

  

Voeten/loopwol.

Deze bewerke wol is heel zacht , bevat lanoline (wolvet) en werkt druk-ontlastend. Het verzacht reeds ontstane blaren en voorkomt nieuwe blaren. De wol absorbeert transpiratievocht en ventileert. De wol is ook prima te gebruiken tegen wintertenen/voeten omdat het prima isoleert. Deelnemers van de zeeuwse wandelmarathon hebben onze loopwol gebruikt en waren enthousiast: "Voor het eerst geen blaren na afloop". De wol is zeer compact en licht mee te nemen op bijv. een wandelvakantie.