Schapenwol

 

Voor vragen over wol kunt u contact opnemen met Annemarie.

 

06-1840 5952

 

 

Sinds een paar jaar hebben we vachten in de verkoop van onze Gotland Pelsschapen in de tinten middengrijs/zilver en blond/zilver. Het Zweedse schapenras Gotland Pelsschaap is bijzonder populair. Ze zijn prachtig en exclusief vanwege de prachtige krullen, kleur, glans en zachtheid. Elke zomer worden er nieuwe vachten gevilt. Ze staan te koop onder het kopje 'gevilte vachten'.

 

Ook hebben we Gotlandwol opgestuurd naar een kleine ambachtelijke fabriek in Denemarken. Daar is de wol gewassen, gekaard en gesponnen. Aan de Gotlandwol wordt 20% merino toegevoegd. Deze 2-draadsbollen wol zijn verkrijgbaar in strengen van 100 gram, looplengte 275 meter. De wol wordt verkocht door The Dutch Cottage in Serooskerke (S). Vaak geverfd met natuurlijke verfmaterialen.

 

Elk jaar hebben wij wol te koop van onze Kempische heideschapen. De vachten zijn tijdens het scheren geselecteerd op kwaliteit en zijn ontdaan van de meeste grove verontreinigingen zoals gras en uitwerpselen. Deze schapen zijn niet drachtig en in de stal geweest wat een mooiere en schonere wol oplevert. De wol van het Kempisch Heideschaap is uitermate geschikt om te spinnen of vilten. Sinds 2019 zetten wij rammen in waarvan de wolkwaliteit gemeten is in Engeland. Wij hebben rammen waarvan de wol een micron heeft van 22 tot 24 mm. Dit benaderd de merinowol.

 

Buitenom de kempische heideschapen en Gotlanders hebben we voor de hobby ook nog wat Ouessantjes en Skuddes rondlopen. Wanneer u belangstelling heeft voor deze wol kunt u ook bij ons terecht. 

  

Voeten/loopwol.

Deze bewerke wol is heel zacht , bevat lanoline (wolvet) en werkt druk-ontlastend. Het verzacht reeds ontstane blaren en voorkomt nieuwe blaren. De wol absorbeert transpiratievocht en ventileert. De wol is ook prima te gebruiken tegen wintertenen/voeten omdat het prima isoleert. Deelnemers van de zeeuwse wandelmarathon hebben onze loopwol gebruikt en waren enthousiast: "Voor het eerst geen blaren na afloop". De wol is zeer compact en licht mee te nemen op bijv. een wandelvakantie.

 

Prijslijst wol

- Hele vacht van het Kempische heideschaap.      

Uitgezocht en ontdaan van mest en grove verontreiniging.

Geschikt voor spinnen en vilten of vulmateriaal voor wolly/slowcooker. € 12,50

 

- Kaardvlies van het Kempische heideschaap. Gewassen en gekaard.

Te gebruiken voor spinnen en vilten.   € 35 per kg

  

- Kaardvlies Ouessant

Zeer geschikt om te vilten.  € 40 per kg 

 

- Alpacavachten. Diverse kleuren. 

Om te spinnen of vulling voor wolly/slowcooker.  € 10

 

- Hele of halve vachten om te vachtvilten.

Van skuddes, Ouessant, Kempisch Heideschaap en kruisingen. € 10 tot € 50

 

 
 
Gotlandpelsschapen
Gotlandpelsschapen