Nieuws / Berichten archief 2011

21-12-2011

Winterwandeling met de schaapskuddde.

Winterwandeling met de schaapskuddde.

Op derde kerstdag (27-12-2011) brengen we de schaapskudde naar de stal.

De schapen hebben het hele jaar buiten gelopen en flink hun best gedaan om wegbermen, natuurterreinen en dijken kaal te scheren. De eerste lammetjes verwachten we begin Januari en daarom is het tijd dat de schapen naar de stal gaan.

U kunt met uw kinderen meelopen met de kudde van 270 schapen en een kijkje nemen in de stal. U kunt natuurlijk ook halverwege aansluiten, of alleen een kijkje nemen in de stal. We vertrekken om 10.30 hr uit een weiland aan de Prooijenseweg, vlakbij kaasboerderij Schellach. We lopen via de Prooijenseweg, door het tunneltje onder de N57, voorlangs de voetbalvelden van Zeelandia naar de Brigdamse weg. Daarna een klein stukje via de Noordweg, de President Rooseveldlaan, de Laan der Verenigde Naties, de Europalaan en het Laurens Stommespad naar de stal op nr. 8. We komen om ongeveer 11.30 hr. aan in de stal. U kunt dan kijken waar de lammetjes geboren worden en in de stal is warme chocomel en erwtensoep te verkrijgen. Vervoer, terug naar de startplek kan geregeld worden. De route is hiernaast afgebeeld, maar is duidelijker te zien in Google Maps.

Iedereen is welkom, liever geen honden meenemen.  

21-12-2011

Vrijwilligersdag

Vrijwilligersdag

Op 17 December 2011 hebben we een dag voor de vrijwilligers georganiseerd. De heer de Winter, uit Weelde in België heeft een clinic schapendrijven gegeven. Alle vrijwilligers met een border collie hebben in een aantal sessies allerlei tips gekregen over het trainen van hun hond(en). Gelukkig was het overdag mooi weer en iedereen was enthousiast. Bedankt Raf! en natuurlijk ook alle vrijwilligers voor hun inzet.

28-11-2011

Met de kudde door Middelburg

Met de kudde door Middelburg

Op 9 November zijn we met de hoofdkudde van 234 dieren vanaf Ramsburg naar de Nieuwelandse weg gelopen om hier voor de gemeente Middelburg een wegberm te begrazen. De route ging via de punt, de spijkerbrug, de kinderdijk, de loskade, de stationsbrug, het tunneltje onderdoor het spoor en de segeerssingel naar de Nieuwelandse weg. Wendy van der Hurk van de PZC heeft hiervan een verslag gemaakt en de volgende dag stonden we in de krant. Bijgaande foto stond zelfs op de voorpagina! Bedankt PZC. Voor het filmpje klik op onderstaande link.

http://nl.sitestat.com/wegener/pzc/s?clickin.regio.walcheren.rss&ns_type=clickin&ns_url=http://www.pzc.nl/regio/walcheren/9840355/Met-de-kudde-dwars-door-Middelburg.ece

 

Op 14 November zijn we weer teruggelopen naar de kanaaldijk bij Ramsburg. Toen was omroep zeeland er bij. We waren op het nieuws en een stukje van de film zat in de zap service van Pauw en Witteman. Zie You Tube

 

28-11-2011

Vrijwilligers en/of stagiaires gezocht.

Vrijwilligers en/of stagiaires gezocht.

Regelmatig zijn we op zoek naar vrijwilligers die op drukke momenten een handje kunnen helpen. Wanneer je het leuk vindt om met dieren te werken en graag buiten in de natuur bezig bent, stuur ons dan een mailtje of neem telefonisch contact met ons op. Vanaf begin Januari 2012 zullen ongeveer 250 schapen bevallen in een schuur vlakbij Middelburg. Met alle mekkerende lammeren is het dan heel gezellig in de schuur.

 

De werkzaamheden:

 

- verplaatsen/transport van de kuddes

- uitzoeken en sorteren

- netten zetten en/of hoeden

- verzorgen van schapen en lammeren tijdens de lammertijd

 

We zijn een Aequor erken leerbedrijf. Zie www.Aequor.nl

 

 

 

27-10-2011

Schaapskudde door Middelburg

Schaapskudde door Middelburg

Op 19 oktober zijn we met een kudde van 160 schapen vanaf de kanaaldijk bij Ramsburg in Middelburg naar Souburg-Noord gelopen. We kregen heel veel positieve, meestal verbaasde, reacties. Normaal doen we dit s'morgens vroeg, maar nu is het tot 8.00 hr donker en dus hebben we het aan het begin van de middag gedaan. Zie kopje foto's.

02-04-2011

Lente inluiden Veere

Lente inluiden Veere

Op zaterdag 2 april 2011 is de lente ingeluid in het stadje veere. Met de schaapskudde is een rondgang gemaakt over de kaai en markt, waarna de kudde richting de dijk ging. Onderweg kwam de kudde langs de sluizen, waar het mogelijk was om lammetjes te aaien.