Nieuws / Berichten archief 2013

29-12-2013

Nieuwjaarswandeling schaapskudde Middelburg

Nieuwjaarswandeling schaapskudde Middelburg

Op vrijdag 3 Januari brengen we de schaapskudde naar de stal. De kudde van zo’n 400 schapen graast in een weiland achter de stallen van kaasboerderij Schellach. Daarvandaan vertrekken we om ongeveer 10.30 hr. We lopen met de kudde via de Prooijense weg, door het tunneltje onderdoor de N57, langs de sportvelden van Zeelandia, naar de Brigdamse weg. Daarna een klein stukje over de Noordweg naar de Presdident Rooseveltlaan. Bij de stoplichten steken we over en via de Laan der Verenigde Naties en de Europalaan komen we rond 12.00 hr. aan bij de stal aan het Laurens Stommespad nummer 8. Iedereen is welkom om mee te lopen met de kudde. Ook kan een kijkje genomen worden in de stal. In de stal is erwtensoep, warme chocomel en koffie te verkrijgen.

Telefoonnummer 0644798475.

16-06-2013

Kaljouw Classic Open

Kaljouw Classic Open

Op zaterdag 15-06-2013 hebben we in een weiland in Krommenhoeke een vriendschappelijke wedstrijd schapendrijven georganiseerd. De honden moesten de schapen door een hollands parkoers leiden. Dit is een parkoers met hindernissen. Zo moesten de schapen tussen een paalhoofd, onder een landbouwwagen door en uiteindelijk in de trailer gedreven worden. Het viel niet mee maar uiteindelijk waren de vrouwelijk handlers de beste. Kampioen werd Annemarie Rietveld met Cap en tweede Ria de Ruiter met Spot.

23-04-2013

Vertrek Karolingen Burcht

Vertrek Karolingen Burcht

Eerste ronde Karolingen Burcht in Oost-Souburg zit erop.

 

Op woensdag 25 april vertrekken we met de schaapskudde vanaf de Karolingen burcht. De eerste begrazingsronde zit er dan al weer op.

We vertrekken aan de kant van het Oranjeplein, bij het vijvertje, om ongeveer 19.00 hr. We lopen via het Oranjeplein, stukje Stemerdinglaan, Middelburgse straat en Esdoornstraat de Schroeweg in, richting de Mortiere in Middelburg.

22-04-2013

Schaapskudde neemt verkeerde afslag.

 

 

 

 

MIDDELBURG - Het voetgangerstunneltje onder het NS-station in Middelburg heeft zaterdagmorgen korte tijd helemaal volgestaan met schapen. De schaapskudde van herder Jan Kaljouw was onderweg van de Mortiere naar de Segeerssingel.


Bij het station schoot één schaap het tunneltje in, daarna volgden de andere 224 schapen en lammetjes vanzelf. Het was zo druk in de tunnel dat er zelfs schapen in de lift stonden.

Keutels
De herders en honden hadden er een hele klus aan om de schapen weer uit de tunnel te krijgen. Nadat de schapen op de juiste bestemming waren aangekomen, hebben de herders de schapenkeutels in het tunneltje opgeveegd.
 
Dit bericht stond op de site van omroep zeeland, Gerrit en Jos waren op stap met de kudde. Het ging allemaal goed, hoor, alleen stonden ze even in het tunneltje met z'n allen. We kregen veel leuke reacties.
12-04-2013

Start ecologische begrazing Karolingen Burcht

In Oost-Souburg starten we op maandag 15 April met de ecologische begrazing van de Karolingen Burcht. We begrazen dan de ringwal en 1 kwadrant van het binnenterrein.

Vorig jaar is er geen beheer uitgevoerd maar daarvoor liepen er ook schapen. Maandag 15 April lopen we met een kudde vanaf de Middelburgse straat, tegenover razzmatazz via de stemerdinglaan en het oranjeplein naar de Burcht. We vertrekken om 10.30 hr en komen om ongeveer 10.45 hr aan bij de Burcht.

05-02-2013

Lammetjesmiddag 9 februari 2013.

Lammetjesmiddag 9 februari 2013.
Zaterdagmiddag 9 Februari is iedereen welkom om lammetjes te bekijken in de stal aan het Laurens Stommespad nr. 8, achter de Griffioenwijk in Middelburg. De afgelopen weken zijn alle lammeren geboren, de jongste zijn nog maar een paar dagen oud. U kunt met uw kinderen de lammetjes naar hartelust aaien en knuffelen vanaf 13.00 hr tot 16.00 hr. Er is een prijsvraag waarbij het juiste aantal lammeren in de schuur moet worden genoemd. Van de juiste inzenders worden 2 winnaars getrokken om 16.00 hr. Zij mogen een lammetje uitkiezen en een naam geven. De winnaars worden dan tevens uitgenodigd om hun lammetje van de zomer te komen zoeken in de kudde. Er is koffie, thee, chocolademelk en appelsap te verkrijgen.
 
07-01-2013

Eerste lammetje geboren in 2013

Eerste lammetje geboren in 2013

Zaterdag 05-01-2013 is het eerste lammetje geboren. Een beetje te vroeg want hij was erg klein en zijn moeder had nog niet veel melk. Inmiddels is de melkgift op gang gekomen en moeder en kind maken het goed.