Nieuws / Berichten archief 2015

23-12-2015

Nieuwjaarswandeling schapen

Nieuwjaarswandeling schapen

Op zaterdag 2 januari 2016 brengen we de schapen naar de stal.

 

In de buurt van Middelburg grazen momenteel drie kuddes.Deze kuddes voegen we om ongeveer 9.30 hr. samen op de splitsing bij kaasboerderij Schellach, (hoek Prooijense weg en Golsteinse weg). Hiervandaanwandelen we met meer dan 500 schapen naar de stal achter de Griffioenwijk in Middelburg.

We lopen met de schapen via de Prooijense weg, door het tunneltje onderdoor de N57, langs de sportvelden van Zeelandia, naar de Brigdamse weg. Daarna een klein stukje over de Noordweg, naar de President Rooseveltlaan.

Bij de stoplichten steken we over en via de Laan der Verenigde Naties en de Europalaan, komen we rond 11.00 hr aan bij de stal aan het Laurens Stommespad nr. 8. Iedereen is welkom om mee te lopen met de kudde. Ook kan een kijkje genomen worden in de stal. In de stal is erwtensoep, warme chocomel en koffie te verkrijgen.

Toegang is gratis. 

 

15-06-2015

Zoutelande

Zoutelande

Vandaag voor Watreschap Scheldestromen een kudde neergezet tegenover de terrassen in Zoutelande.

15-06-2015

Buitenspeeldag Mortiere

Buitenspeeldag Mortiere

Vorige week waren we op de buitenspeeldag in de Mortiere. De kinderen hebben de schaapjes naar hartelust kunnen knuffelen.

03-06-2015

Schapen scheren in de Mortiere

Schapen scheren in de Mortiere

Na het geweldige succes van het schaapscheerdersfeest van afgelopen 9 Mei, wordt aanstaande zaterdag 6 Juni, de Mortiere kudde geschoren. Gedurende de gehele dag worden rond de 250 schapen en lammeren geschoren. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen.  

28-04-2015

Schaapscheerderfeest in Middelburg

Schaapscheerderfeest in Middelburg

Op zaterdag 9 mei wordt door ons een schaapscheerdersfeest georganiseerd,  in en om de stal aan het Laurens Stommespad nr. 8 in Middelburg.

Er worden die dag ongeveer 250 schapen geschoren. In de stal huppelen 250 lammeren rond. Het feest duurt van 11.30 hr. tot 16.00 hr.

Een europees kampioen wolspinnen komt de pasgeschoren vachten spinnen. Verder staan er een aantal extra spinnewielen, iedereen mag het proberen. Ook zijn er vachten verkrijgbaar, u mag zelf een schaap uitkiezen, die wordt dan netjes geschoren en u neemt de vacht mee naar huis.

U kunt zien hoe wol wordt gevilt, er is een doorlopende workschop.

Er zijn kraampjes met streekproducten, heerlijke schapenkaas, ijsjes, babbelaars enz.

In een weiland naast de stal verzorgen we demonstraties schapendrijven met onze border collies.

Er is koffie en thee verkrijgbaar en de toegang is gratis.

11-02-2015

Lammetjesdag in Middelburg

Lammetjesdag in Middelburg Op zaterdag 21 februari wordt door ons weer de jaarlijkse lammetjesdag georganiseerd. De schapenstal bevindt zich aan het Laurens Stommespad nr. 8, in Middelburg (achter de Griffioenwijk). De dag duurt van 11.00 hr. tot 16.00 hr. In de stal zijn ruim 500 lammetjes geboren. De lammetjes springen vrolijk rond en iedereen mag ze naar hartenlust knuffelen. Er worden schapen geschoren en de schapenpedicure is aanwezig. De kinderen kunnen een hut bouwen in het hooi. Verder is er koffie, thee, chocolademelk, appelsap en erwtensoep te verkrijgen. De toegang is gratis.