Nieuws / Berichten archief 2016

23-12-2016

Nieuwjaarswandeling met de schapen.

Op maandag 2 Januari 2017 brengen we de schapen naar de stal.

 

Het wordt een traditie!! Tussen Gapinge en Middelburg grazen momenteel 2 schaapskuddes.

De schapen verzamelen we om ongeveer 9.30 hr. op de splitsing bij kaasboerderij Schellach, (hoek Prooijenseweg en Golsteinseweg).

Hiervandaan wandelen we met meer dan 400 schapen naar de stal, achter de Griffioenwijk, in Middelburg.

We lopen met de schapen via de Prooijense weg, door het tunneltje onderdoor de N57, langs de sportvelden van Zeelandia, naar de Brigdamse weg. Daarna een klein stukje over de Noordweg naar de President Rooseveltlaan. Bij de stoplichten steken we over en via de Laan de Verenigde Naties en de Europalaan komen we rond 11.00 hr aan in de stal, aan het Laurens Stommespad nr. 8 in Middelburg.

Iedereen mag meelopen met de kudde. Ook kan een kijkje genomen worden in de stal. Daar is erwtensoep, warme chocomel en koffie of thee te verkrijgen.

 

Toegang is gratis.

19-02-2016

Lammetjesdag in Middelburg

Lammetjesdag in Middelburg

Zaterdag 27 februri is het weer de jaarlijkse lammetjesdag in de schapenstal. De stal bevindt zich aan het Laurens Stommespad no. 8 in Middelburg (achter de Griffioenwijk). De dag duurt van 11.00 hr tot 16.00 hr. In de stal zijn ruim 550 lammetjes geboren sinds begin januari. De lammetjes springen vrolijk rond en iedereen mag ze naar hartelust knuffelen. Er worden schapen geschoren en de schapenpedicure is aanwezig. 

Verder is er koffie, thee, chocolademelk, appelsap en erwtensoep te verkrijgen.

De toegang is gratis