Nieuws / Berichten archief 2017

27-12-2017

Nieuwjaarswandeling met de schapen.

Nieuwjaarswandeling met de schapen.

Nooit eerder vertoond, met 525 schapen door Middelburg!

 

Op dinsdag 2 Januari 2018, brengen we de schapen naar de stal.

 

Tussen Gapinge en Middelburg grazen 3 van onze schaapskudden, in totaal ruim 520 schapen.

Om ongeveer 9.30 hr. verzamelen we de schapen op de splitsing bij kaasboerderij Schellach, (hoek Prooijenseweg en Golsteinseweg).

Hiervandaan lopen we met de schapen via de Prooijense weg, door het tunneltje onderdoor de N57, langs de sportvelden van Zeelandia, naar de Brigdamse weg. Daarna een klein stukje over de Noordweg, naar de President Rooseveltlaan. Bij de stoplichten steken we over en via de Laan de Verenigde Naties en de Europalaan komen we rond 11.00 hr aan in de stal, aan het Laurens Stommespad nr. 8 in Middelburg.

Iedereen mag meelopen met de kudde. Ook kan een kijkje genomen worden in de stal.

Daar is erwtensoep, warme chocomel en koffie of thee te verkrijgen. Toegang is gratis.

 

27-12-2017

Groene innovatieprijs Gemeente Veere.

Groene innovatieprijs Gemeente Veere.

De uitreiking van de groene innovatieprijs van de gemeente Veere was op woensdag 20 December. het was een leuke avond maar helaas hebben we niet gewonnen. Gefeliciteerd Familie Treur uit Meliskerke.

18-12-2017

Groene innovatieprijs Gemeente Veere.

We zijn genomineerd voor de groene innovatie prijs 2017, van de gemeente Veere. Aanstaande woensdagavond wordt de winnaar bekendgemaakt. Spannend! zie https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.veere.nl%2Finwoners%2Fnieuws_48119%2Fitem%2Fgroene-innovatieprijs-gemeente-veere

15-03-2017

Vacature algemeen medewerker/dierverzorger

 

Functieprofiel.

 

Door uitbreiding van onze werkzaamheden zijn we op zoek naar een algemeen medewerker/dierverzorger.

In deze functie bem je verantwoordelijk voor de meest voorkomende werkzaamheden. Je verzorgt schapen en lammeren in de stal. Je gaat op stap met een bedrijfsauto om schapen te controleren en te verzetten. Ook help je mee als we met kuddes over de weg lopen en assisteer je bij eventuele behandelingen van de schapen op locatie.

 

Eisen.

 

Voor de vacaturevan medewerker/dierverzorger schapenhouderij is het een pré als je al wat ervaring en/of een opleiding hebt in de veehouderij. Je weet van aanpakken , werkt proactief en je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. Wertijden en dagen gaan in overleg. Je werkt graag met dieren en beschikt over een gezonde agrarische mentaliteit. Je hebt minimaal rijbewijs B en woonachtig op Walcheren of je bent bereid te verhuizen.

 

De baan.

 

Je komt te werken in een leuk team en werkt hoofdzakelijk buiten, op de mooiste plekjes van Walcheren. Het betreft een baan van gemiddeld 32 uur per week. Schoolverlaters of mensen die een BBL opleiding vogen worden speciaal uitgenodigd om te solliciteren.

 

Voor informatie kun je bellen met nr. 0644798475

 

Schriftelijke sollicitaties, liefst per mail richten aan:

 

Kaljouw Landschapsbeheer

Koolesweg 1

4373 RD

Biggekerke

email: jkaljouw@zeelandnet.nl 

 

 

19-02-2017

Lammetjesdag 2017 in Middelburg

Lammetjesdag 2017 in Middelburg

Op zaterdag 25 februari wordt door ons weer de jaarlijkse lammetjesdag georganiseerd. De schapenstal bevindt zich aan het Laurens Stommespad nr. 8 in Middelburg (achter de Griffioenwijk). De dag duurt van 11.00 hr. totb 16.00 hr. In de stal zijn ruim 650 lammeren geboren. Er zijn al wat lammeren naar buiten gegaan, maar in de schuur zijn er nog meer dan 500!

De lammetjes springen vrolijk rond en iedereen mag ze naar hartelust knuffelen. Er worden schapen geschoren en de schapenpedicure is aanwezig.

Verder is er koffie, thee, chocolademelk, appesap en erwtensoep te verkrijgen. Toegang is gratis!