Nieuws / Berichten archief 2018

27-12-2018

Nieuwjaarswandeling met 400 schapen

Nieuwjaarswandeling met 400 schapen

Op woensdag 2 Januari 2019, brengen we ruim 400 schapen naar de stal. De schapen grazen verdeeld over 3 kuddes in de buurt van Hoogelande.

 

Om ongeveer 9.30 hr. verzamelen we de eerste 2 kuddes bij de Kapel van Hoogelande op de kruising van de Hogelandse weg en de Zwagermanweg. We lopen met ongeveer 240 schapen richting Middelburg. Op de kruising met de Rorikshil weg komt er nog een kudde van ongeveer 160 schapen bij. Met zo’n 400 schapen lopen we vervolgens naar de stal via de Walcherseweg en het Laurens Stommespad. De stal bevindt zich op de hoek van Laurens Stommespad en de Cleene hogeweg, achter de Griffioenwijk in Middelburg. Rond 10.30 hr. komen aan bij de stal.

 

Iedereen mag meelopen met de kudde. Ook kan een kijkje genomen worden in de stal. Daar is erwtensoep, warme chocomel en koffie of thee te verkrijgen. Toegang is gratis.

 

Tip: De wandeling is mooi te combineren met het wandelommetje Cleene Hooge, zie www.decleenehooge.nl

20-05-2018

Wandeling naar Burgh op Schouwen

Wandeling naar Burgh op Schouwen

Op derde pinkster, dinsdag 22 mei, beginnen we weer met de schapenbegrazingbegrazing in de Zeepe duinen. We lopen met een schaapskudde vanaf de Kampweg naar de ingang van de Zeepe duinen aan de Zandstraat. Om 11.30 verzamelen we de schapen ter hoogte van de parkeerplaats aan de Kampweg en lopen dan naar de Steenweg. We vervolgen onze weg over de Lageweg en steken de Kraaijensteinweg over naar de Hogeweg. Net voor de Burghsering slaan we linksaf de Zandstraat in. De totale wandeling is bijna 3,5 km en iedereen mag meelopen. U ziet de honden aan het werk, onderweg en bij aankomst vertellen de herders wat over de schapen en het ecologisch beheer. Een leuke activiteit voor u en de kinderen. Deelname is gratis. 

15-02-2018

Lammetjesdag in Middelburg

Lammetjesdag in Middelburg

Op zaterdag 24 februari wordt door ons weer de jaarlijkse lammetjesdag georganiseerd. De schapenstal bevindt zich aan het Laurens Stommespad nr. 8, in Middelburg (achter de Griffioenwijk). De dag duurt van 11.00 hr. tot 16.00 hr.

In de stal zijn ruim 650 lammetjes geboren. De lammetjes springen vrolijk rond en iedereen mag ze naar hartenlust knuffelen.

Verder is er koffie, thee, chocolademelk, appelsap en erwtensoep te verkrijgen.

De toegang is gratis.