Nieuws / Berichten archief 2019

28-12-2019

Nieuwjaarswandeling met de schapen naar de stal.

Nieuwjaarswandeling met de schapen naar de stal.

 

Op donderdag 2 Januari 2020, brengen we ruim 400 schapen naar de stal. In de ochtend een kudde vanaf de Meinersweg bij Hoogelande en s ’middags een kudde vanaf de Zoetendaalseweg, bij Serooskerke.

 

Om ongeveer 9.00 hr. verzamelen we de eerste kudde van 205 schapen op de splitsing van de Meinersweg en de Steenheulweg en lopen via de Hogelandseweg, Walcherseweg en het Laurens Stommespad naar de stal aan de Cleene Hoogeweg, achter de Griffioenwijk in Middelburg

Om 13.30 verzamelen we de tweede kudde op de kruising van de Zoetendaalseweg en de Hondegemsweg en lopen via de Hondegemsweg, de Zandvoortsweg en het Laurens Stommespad naar de stal aan de Cleene Hoogeweg.

 

 

Iedereen mag meelopen met de kudde. Ook kan de hele dag door een kijkje genomen worden in de stal. Daar is erwtensoep, warme chocomel en koffie of thee te verkrijgen. Toegang/deelname is gratis.

 

 

Tip: De wandeling is mooi te combineren met een wandelommetje Cleene Hooge, zie www.decleenehooge.nl

06-03-2019

Lammetjesdag 2019

Lammetjesdag 2019

Op zaterdag 23 maart wordt door ons weer de jaarlijkse lammetjesdag georganiseerd. De schapenstal bevindt zich aan het begin van de Cleene Hoogeweg in Middelburg (achter de Griffioenwijk). De dag duurt van 11.00 hr. tot 16.00 hr.

In de stal zijn ruim 1000 lammetjes geboren. De lammetjes springen vrolijk rond en iedereen mag ze naar hartenlust knuffelen.

Verder is er koffie, thee, chocolademelk, appelsap en erwtensoep te verkrijgen.

De toegang is gratis.

 

Als u met de auto komt kunt u parkeren aan de achterzijde van de schuur. Doorrijden via het Laurens Stommespad de Cleene Hoogeweg in, eerste dam links. Of parkeren in de Griffioenwijk en stukje lopen via laurens Stommespad en Cleene Hoogeweg.